Friday, September 30

Sökmotoroptimering 2020


I de flesta länder i världen läggs stor vikt vid Google-först SEO.

Det vill säga att man letar efter Google för de senaste ändringarna i hur man optimerar webbplatser och uppnår bättre nivåer av organisk söktrafik.

Detta kan dock inte alltid vara den bästa metoden.

Det finns många andra sökmotorer som kan hjälpa våra varumärken att dyka upp till vår målgrupp.

Vissa av dem tänker inte alltid på när vi pratar om SEO.

Samma optimeringsprinciper kommer dock att gälla.

Vi blir bra på att förstå vår publik. Vi vet deras innehållsbehov och hur de söker.

Dessa färdigheter kan enkelt översättas till andra plattformar utanför de traditionella webbsökmotorerna.

Google är inte den enda webbsökmotor som används.

Google är kanske den största sökmotorn i din region. Det är förmodligen den mest populära.

Men det kommer inte att vara den enda sökmotor folk använder. Om du vill veta mer om att ranka på alla sökmotorer kan du vända dig till Beyond SEO byrå för mer information!

Anledningar till att optimera för andra sökmotorer.

Det finns många skäl till varför vi bör se bortom Google efter våra SEO-strategier 2020. Till exempel:

Googles marknadsandel sjunker långsamt

Enligt Statista rapporterades Google i april 2012 med 91,7% av den internationella marknaden för sökmotorer, medan den i oktober 2019 sjönk till 87,96%.

Under den tiden ökade Bings marknadsandel från 3,5% till 5,26%.
Att ignorera andra sökmotorer kan leda till att din webbplats rankas dåligt i dem.

Bara för att Google är en dominerande aktör på de flesta marknader är den inte den enda.

Att fokusera rent på att optimera för Googles algoritmer kan innebära missade möjligheter i andra sökmotorer

Google kan inte vara där vår målgrupp är mest engagerad

Med ökningen av integritetsproblem finns det många människor som väljer att sluta använda Google till förmån för webbplatser som respekterar mer användares data.

Google är inte nödvändigtvis den mest använda sökmotorn för visuella sökningar eller till och med produktsökningar. Beroende på vad din publik letar efter kan det betyda att de går någon annanstans för sina sökningar.

Traditionella sökmotorer

När man talar om sökmotorer kan de flesta namnge minst ett par andra än Google. Många av dessa är mer traditionella, direkta konkurrenter till sökjätten

Bing

Microsoft äger Bing. Det är inte Microsofts första försök på en sökmotor – Bings föregångare inkluderade MSN Search och Live Search.

Enligt Statcounter hade Bing en 2,32% andel av världens sökmotormarknad från och med december 2019.

Bing är standardsökmotorn för Microsofts Edge-webbläsare och Internet Explorer. På grund av detta kommer produkter som produceras av Microsoft och / eller som kör ett Microsoft OS ha Bing som standardsökmotor.

Även om Bing inte har samma marknadsandel som Google, finns det vissa demografier där det är mer populärt. Det har statistiskt högre användning i vissa länder än andra också.

Enligt Statcounter har Bing en andel på 4,14% av den brittiska marknaden för sökmotorer, 4,36% av den kanadensiska marknaden för sökmotorer och en 6,11% av den amerikanska marknaden.

Det har betydligt mindre andel av de asiatiska och afrikanska sökmarknaderna.

Liksom Google har Bing olika sökfunktioner som kartor, snabbmeddelanden och flyginformation.

Från och med januari 2020 kan varumärken skapa en varumärkesida i Bing, som enligt Bing “kommer att visa en vacker sökresultatsida som belyser den officiella webbplatsen, sidorna på sociala medier och ibland till och med de senaste sociala medieaktiviteterna.”

Bing släpar inte på något sätt efter Google när det gäller att förbättra sin sökalgoritm. Bing avslöjade i november 2019 att den hade använt BERT i sina sökresultat före Google.

Yahoo

Yahoos sökmotor startade livet som ett sätt att söka i Yahoos katalog. Yahoo började snart använda andra sökmotorer för att driva sina resultat från Google till Bing 2010.

Förutom resultat från Bing använder Yahoo sin egen webcrawler “Slurp”. Yahoos andel av den globala sökmarknaden är 1,59% från och med december 2019.

Det brukade vara en mer framträdande aktör på marknaden för sökmotorer, men populariteten har dock minskat avsevärt under åren.

Även om en liten bidragsgivare till organisk söktrafik bör den inte ignoreras.

Tack och lov, på grund av att den delvis drivs av Bings sökresultat, finns det egentligen inga ytterligare överväganden att göra vid optimering för Yahoo.

Andra typer av sökmotorer

Att gå utöver Google innebär också att titta förbi traditionella sökmotorer som en del av vår SEO-aktivitet. Det finns många andra sökmotorer som används av miljoner användare varje år.
Amazon

SimiarWeb uppskattar Amazons trafik i december 2019 till 2,73 miljarder. Även om det huvudsakligen betraktas som en portal för shopping, är det i huvudsak en sökmotor.

Sökning på Amazon kommer att få tillbaka en mängd produktlistor. Vissa av dessa listor är sponsrade, andra är organiskt rankade.

Amazons sökningar är baserade på nyckelord. Därför kan liknande sökordsundersökningar och optimering utföras som med de andra mer traditionella sökmotorerna.

Amazons algoritm kommer att rangordna produkter baserade på relevans och även om de sannolikt kommer att sälja. Användning av nyckelord i en lista hjälper till med relevansen. Att sälja produkter hjälper till att öka rankningen.

Amazon kommer att marknadsföra produkter som säljer bra. Detta innebär att man överväger traditionella omvandlingsfaktorer som recensioner och engagerande beskrivningar för att generera den första försäljningen.

Mer information om hur man rangordnar organiskt i Amazon finns i Robyn Johnsons artikel från augusti 2019.

Youtube

Enligt YouTube har den över två miljarder användare. Det finns för närvarande mindre än 7,8 miljarder människor i världen. YouTube används av över en fjärdedel av världens befolkning. Den hävdar också att en miljard timmar video ses varje dag via dess plattform.

YouTube är i huvudsak en sökordsdriven sökmotor. En som dominerar söklandskapet.

Taggar, titlar och beskrivningar kan alla ställas in och optimeras av videouppladdaren. Dessa hjälper till att lägga till relevans för dina videor för de söktermer du vill att de ska hittas för.

Engagementsignaler kommer också att påverka rankningen. Prenumerantnummer och liknande kan påverka hur bra en video kommer att rankas i YouTube-sökresultaten.

Att ranka bra på YouTube kan bidra till att öka varumärkesmedvetenheten men också direkt besök på din webbplats. Mer information om YouTube-optimering finns i Sam Hollingsworth användbara tips.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram